Artiști
Adrian Ban – Judecatorul & Doctorul
Bio:
Nume Prenume Adrian Ban
Anul nașterii 1990
Studii Universitatea Națională de Artă Teatrală și cinematografică ”Ion Luca Caragiale” – secția: Actorie, licență – 2019, master – 2021
Experiență profesională (selectiv)
Ionuț, Familie normală.jpg, regia Irisz Kovacs, Teatrul Apollo111, 2023
Claudio, Măsură pentru măsură, regia Diana Mititelu, Teatrul Bulandra, 2023
Gail, Doamna noastră de pe strada 121, regia Mihaela Sîrbu, Unteatru, 2023
Calul Bulgăr,Equus, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Stela Popescu, 2021
Poreclă, Portugalia, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Metropolis, 2021
Despre mine: Nu sunt un împătimit al descrierilor personale. Sunt un om care se bucură să întâlnească alți oameni. Îmi place să învăț din experiențe proprii și nu din cărți. Îmi place să mănânc. Ador cultura scandinavă.
Artiști și fenomene culturale care m-au marcat: Xavier Dolan, pop culture.
Citatul preferat: Nu am. De fapt, ar fi câteva, dar nu se potrivesc în contextul de față
Alexia Maria Matei – Unguroaica
Nume Prenume: Matei Alexia Maria
Anul nașterii: 2003
Studii:
– Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București
– Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”
Experiență profesională (selectiv): În perioada liceului, am fost membră în trupa de teatru Brainstorming București, iar în cadrul acesteia, am participat la diverse festivaluri de teatru. La facultate, m-am implicat și mă implic în proiecte studențești de regie de teatru, film și fotografie. Am participat la concursuri naționale și internaționale de dans modern și contemporan.
Despre mine: Sunt o domnișoară solară și empatică, motivată (cred în ceea ce fac) și perfecționistă, sensibilă și cu un mare drag de viață, lume și oameni. Îmi plac florile, scrisorile și biscuiții cu ciocolată, iar pe lângă teatru, muzică și dans, îndrăgesc poezia & arta ceremoniei ceaiului și pictez. De-a lungul vieții îmi doresc să mă îndepărtez cât mai mult de orice urmă de superficialitate, indiferență și ignoranță; orice ar însemna și presupune asta.
Influențe: Mereu am considerat ca sunt influențată de o forță ceva mai mare decât cele care există sau au existat fizic pe pământ. Sunt nenumărate mișcări artistice (perioada interbelică & victoriană) și filosofice care simt că îmi ghidează interiorul și mulți actori pe care îi admir profund și care îmi oferă forță și îmi stimulează curiozitatea și pasiunea. Muzica, de asemenea, m-a ghidat de-a lungul timpului. Un moment bine definit care a produs schimbări în inima și în mintea mea a fost cel în care am descoperit stoicismul (mai apoi cultura indiană, cea japoneză și filmele de artă).
Citatul preferat: “Dear Milena,
I wish the world were ending tomorrow. Then I could take the next train, arrive at your doorstep in Vienna, and say: “Come with me, Milena. We are going to love each other without scruples or fear or restraint. Because the world is ending tomorrow.” Perhaps we don’t love unreasonably because we think we have time, or have to reckon with time. But what if we don’t have time? Or what if time, as we know it, is irrelevant? Ah, if only the world were ending tomorrow.”
― Franz Kafka, Letters to Milena
- Voi scrie în continuare ceva extrem de prețios pentru mine. Bunica mea mi-a spus când eram mai mică, într-una din conversațiile noastre, câteva cuvinte, care mi-au rămas întipărite în minte și în inimă: „Am fost creați pentru a iubi și a fi iubiți. Trăiește cu căldură în inimă. Să fii umilă, nu umilită.”
Alin Florea – Amos Hart
Nume: Alin Florea
Anul Nasterii: 1979
Studii: Universitatea de Arte “George Enescu” Iași
Experiență profesională (selectiv):
Ariel în “Omul Perna”, de Martin McDonagh, regia Radu Afrim, Teatrul “Maria Filotti”, Brăila
Polonius, în “Hamlet” de William Shakespeare, regia Victor Ioan Frunză, Teatrul Metropolis
Șeful Bromden, în “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey, regia Victor Ioan Frunză, Teatrul Metropolis
Julio, în “Pălăria” de Adly Guirgis, regie colectivă, Centrul Cultural “Lumina”
Gruppenfuhrer Ehrhardt în “A fi sau a nu fi”, regia Vlad Massaci, Teatrul de Comedie
Influențe:
Muzica clasică, opera, în special Pavarotti și Maria Callas. Muzica rock, filmele lui Fellini, dramaturgia lui Wiliam Shakespere, spectacolul “Fuga” în regia Cătălinei Buzoianu, musicalul “Alexander Hamilton”.
Un citat:
“If music be the food of love, play on”
William Shakespere
Ana Bianca Popescu – Miss Sunshine
Nume: Ana Bianca Popescu
Anul nașterii 1990
Studii: UNATC (Arta Actorului) si Master in Arta Actorului
Roluri/premii:
-Premiul Uniter pentru debut cu rolul “Fata” din spectacolul “Numele” de Jon Fosse, regia Vlad Cristache, Teatrul Foarte Mic;
-Nominalizare Uniter pentru Actrita in Rol Principal cu rolul “Maria” din spectacolul “Maria de Buenos Aires” libretul Horatio Ferrer, muzica Astor Piazolla, regia si coregrafia Razvan Mazilu, Teatrelli
-Nominalizare Uniter pentru Actrita in rol secundar cu rolul “Luka” in spectacolul “Soldatul de ciocolata”, regia Andrei Serban, Teatrul Odeon.
-Ultima premiera rolul “Sybille” in spectacolul “Ex” de Marius von Mayenburg, regia Cristian Theodor Popescu, Teatrul Mic.
Despre mine:
Sunt Bianca, sunt actrita, sunt norocoasa ca profesia mea este si pasiunea mea, sunt recunoscatoare pentru tot si toate, imi place sa fiu inconjurata de oameni de la care am de invatat, sunt perfectionista lucru care poate deveni obositor la un moment dat, ador animalele, cartile, filmele si serialele, iar cand am timp liber imi place sa fac prajituri. Ascult tot ce prind, sunt fascinata de voci puternice si pline de culoare, fur cat pot de la acesti mari artisti si visez enorm!
Influențe: Mama mea care este cea mai puternica, carismatica, luminoasa persoana pe care o cunosc, bunicul meu, fost artist de circ, un personaj absolut fabulos si nu in ultimul rand Razvan Mazilu, alaturi de care am crescut, cel care m-a ghidat, m-a sfatuit, m-a invatat, m-a ales!
Citat: “Daca nu acum, atunci cand?”
Si cu riscul de a deveni mult prea profunda las aici un citat care ma urmareste:“ Nimeni nu e destul de înțelept si nimeni nu stie, de fapt, ce e dragostea – nu-i asa? Dragostea este centrul misterios al lumii, grandioasa si tacuta, e in mijlocul a tot si toate- ca Dumnezeu!” Replica mea preferata din “Fecioarele noastre grabnic ajutatoare” de Lee Hall, dupa romanul “The Sopranos” de Alan Warner.
Ana Crețu – Roxie Hart
Nume Prenume: Ana Crețu
Anul nașterii: 1994
Studii: Master Arta Actorului – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale
Experiență profesională (selectiv):
Școala nevestelor (2020) – Centrul Cultural LUMINA, direcția de scenă Victor Ioan Frunză
Îndoiala (2019) – Centrul Cultural LUMINA, direcția de scenă Victor Ioan Frunză
Nora (O casă de păpuși) (2019) – Centrul Cultural LUMINA, direcția de scenă Victor Ioan Frunză
Zbor deasupra unui cuib de cuci (2018) – Teatrul Metropolis, direcția de scenă Victor Ioan Frunză
Proiecte TV – Fructul Oprit și Sacrificiul (2018-2020)
Despre mine: Actoria a funcționat pentru mine ca o metodă nesecată de căutări și descoperiri. Nu mai cred despre mine că trebuie să fiu un om bun cu orice preț și asta m-a ajutat să fiu mai liberă, nu încetez să caut să înțeleg ce se întâmplă în interiorul meu și mă bucur că pot, uneori, să îi înțeleg și pe alții. Nu-mi place să aud n-am timp și nici ce sens are?, dar îmi place să nădăjduiesc.
Influențe: Cel mai direct și important impact asupra carierei mele l-a avut mișcarea teatrală cunoscută ca Trupă fără nume coordonată de Victor Ioan Frunză. Alte influențe – pictorul Claude Monet, actrița Meryl Streep, trupa Queen, regizorul Stanley Kubrick, ș.a.
Citatul preferat: “No tree can grow to Heaven unless it’s roots reach down to Hell.” Carl Gustav Jung
Cristina Danu – Roxie Hart
Nume Prenume: Ana-Maria-Cristina Danu
Anul nașterii: 1995
Studii: A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2018 la clasa prof. Univ. Dr. Doru Ana, Masterul în anul 2020 la clasa prof. Univ. Dr. Tania Filip și actualmente urmez studiile doctorale în Teatru, în practica cursurilor de mișcare scenică ale conf. Univ. Dr. Roxana Colceag.
Experiență profesională (selectiv):
În cadrul Galei Absolvenților (2018) mi-a fost acordat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru personajul Dna. Smith din spectacolul de licență ”Cântăreața cheală” de Eugen Ionescu, în regia Valeriei Sitaru și a lui Vlad Logigan. De asemenea, am câștigat Premiul al II-lea și Premiul criticii muzicale la Concursul Național de Musical, organizat de Universitatea Națională de Muzică și Premiul special al juriului “Sică Alexandrescu” la Gala Tânărului Actor HOP 2022.
Joc în musicalurile ”Mamma Mia!” De Benny Andersson și Björn Ulvaeus în regia lui Răzvan Dincă, ”Familia Addams” de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa și ”Cabaret” de Joe Masteroff, John Kander și Fred Ebb, ambele în regia lui Răzvan Mazilu.
Descriere personală: O fire ambițioasă, energică și muncitoare.
Influențe: Bob Fosse, Cyd Charisse, Broadway (Golden Age)
Citatul preferat: „The time to sing is when your emotional level is just too high to speak anymore, and the time to dance is when your emotions are just too strong to only sing about how you feel.” Bob Fosse
Christian Har – Fred Casely
Nume Prenume: Har Christian
Anul nașterii: 1995
Studii: Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Teatru si Film, Cluj-Napoca 2019-2022
Experiență profesională (selectiv):
Personaje: Laur în spectacolul muzical „Visul”– Reactor de creaţie şi experiment
Mihai în spectacolul „Acasă” – Pro Teatru, Zalău
Ivanov în spectacolul „Ivanov” – Spectacol de diplomă
Despre mine: Sunt Christian Har, din Cluj-Napoca, am 27 de ani, absolvent al Facultăţii de Teatru şi Film din Cluj. În prezent sunt actor colaborator cu teatrul independent Reactor de Creaţie şi Experiment din Cluj. Sunt un tânăr actor cu poftă mare de lucru, de a fi pus mereu în faţa unor noi provocării şi de a învăţa constant pentru a putea fi mereu o versiune mai bună.
Influențe: Cillian Murphy, Tom Hardy, Thom Yorke
Citatul preferat: „Hold the vision, trust the process” (autor necunoscut)
Visarion Udatu – Sergentul Fogarty
Nume Prenume: Visarion Udatu
Anul nașterii: 1997
Studii: Licență și Master în Arta Actorului
Experiență profesională semnificativă:
„Liliom” de Molgnar Ferenc, regia Victor Ioan Frunză;
„Spovedania” adaptare după filmul „Aniversarea” de Dan Chișu, regia Emanuel Pârvu;
„Portugalia” de Zoltan Egressy, regia Victor Ioan Frunză;
„Doamna noastră de pe strada 121” de Stephen Adly Guirgis, regia Mihaela Sîrbu;
„Equus” de Petter Shaffer, regia Victor Ioan Frunză
„12 oameni furioși” de Reginald Rose, regia Mihai Brătilă/Mircea Gheorighiu
Descriere personală:
Un om simplu, plin de energie, cu o mare pasiune pentru muzică și armonii. Sunt un băiat muncitor, motiv pentru care am lucrat și ca livrator, chelner, cântăreț bisericesc, tehnician scenă, animator pentru copii, și multe altele, doar pentru a-mi îndeplini visul de a fii actor. Îmi place viața, să descopăr lumea și oamenii.
Influențe:
Sunt fanul numărul unu a tot ce-mi place. Fie că vorbim de muzică, de teatru, de sport, de oameni care excelează în ceea ce fac. Admir oamenii care fac lucruri bune, cu dorință, competitivitate, plăcere, seriozitate și hotărâre. Câteva exemple de oameni care m-au marcat și influențat pozitiv.
Sport: Cristiano Ronaldo
Teatru: Victor Rebengiuc
Film: Cillian Murphy
Muzică: Michael Jackson
Muncă asiduă: Tata
Iar ăștia sunt doar câțiva din pilonii care mi-au influențat caracterul.
Citatul preferat:
„Ne temem prea mult și iubim prea puțin. Am început să ne identificăm prea mult cu fricile noastre.” – Jim Carrey
Daniela Ene – Swing
Nume Prenume: Ene Daniela
Anul nașterii: 1995
Studii: Universitatea Română de Științe si Arte “Gheorghe Cristea” secția coregrafie
Experiență profesională:
Circul Metropolitan Bucuresti, Furnix Team, Stefan Banica,”Te cunosc de Undeva”, “Romanii au Talent”, “Vocea Romaniei”
Despre mine: Bună, mă numesc Daniela, sunt o fire ambițioasă si perseverentă. Sunt pasionată de artă, în special dansul și pictura, îmi place să călătoresc și sunt dornică de a învăța lucruri noi.
Influențe: Michael Jackson, Brian Friedman, Paula Abdul, Danielle Polanco, Ciara ,Shakira, Beyonce.
Citatul preferat: “None of us are getting out of here alive, so please stop treating yourself like an after-thought. Eat the delicious food. Walk in the sunshine. Jump in the ocean. Say the truth that you’re carrying in your heart like hidden treasure. Be silly. Be kind. Be weird. There’s no time for anything else.” – Anthony Hopkins
Erik Bubui – Martin Harrison
Nume Prenume: Erik Bubui
Anul nașterii: 1989
Studii: Liceul Economic Partenie Cosma, specializare turism Oradea
Facultatea de Geografie Istorie si Relatii Internationale, specializare turism Oradea
Experiență profesională (selectiv):
Coregraf Stefan Banica concerte de Craciun 2020
Ansamblu Balet Musical Mamma Mia Romania (până în prezent) și Scripcarul pe Acoperis (2019-2020)
Ansamblu balet Vocea Romaniei, Romanii au talent
Concerte Alexandra Stan (turneu internațional) , Stefan Bănică, Horia Brenciu, Antonia, Crbl, Corina etc.
Reclame – Ciuc Radler, Penny, Lenor etc.
Videoclipuri – Robin Schulz, Antonia, Alexandra Stan, Guess Who etc.
Despre mine:
Sunt un visător.
Dansez de când mă știu, am făcut aproape toate stilurile de dans, am început cu dansul sportiv, ulterior dans modern/hip hop, iar după aceea am venit la București sa dansez alături de artiști, emisiuni, musicaluri. Mă consider un dansator versatil.
Si încă ceva, eu chiar cred in Moș Crăciun deoarece trăiesc cu el in casa. (Moș Crăciun este tatăl meu-cel mai autentic 🎅)
Influențe: Nu am un artist sau fenomen aparte care m-a influențat, însă cred ca mereu mă adaptam la ceea ce este/era in voga in vremea aceea si in prezent, si am făcut mereu parte din “elita” dansului.
Link către social media:
FB https://www.facebook.com/erik.bubui
Instagram https://www.instagram.com/erikbubui
Citatul preferat: Visele chiar pot deveni realitate.
Flavia Mihășan – Swing
Nume Prenume: Flavia Brigitta Mihasan
Anul nașterii: 1984
Studii: Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”
Facultatea de Limbi si Literaturi Străine “Dimitrie Cantemir”
Experiență profesională (selectiv):
Balerina la Opera Națională din București.
Dansator Belinda King Productions Dansator in cadrul emisiunilor : XFactor, Te cunosc de undeva, Next Star.
Dansator/ personaj Lisa- musical “Mammamia”
Influențe: Pina Bausch, Corina Dumitrescu, Bob Fosse
Irina Bucescu – Velma Kelly
Nume Prenume Irina Bucescu
Anul nașterii 1988
Studii: Pian/ Licența și Masteratul în Arta Actorului, UNATC/ Canto.
Experiență profesională (selectiv):
- Rolul – Melania Gurău în “Mobilă și Durere”, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, spectacol care a luat 2 premii UNITER.
- Cântăreață, compozitor, textier, producător muzical în trupa Temple Invisible.
- Rolul – Monica în lung-metrajul “Sex Traffic”, regizat de David Yates (regizorul filmelor – Harry Potter, Fantastic Beasts, Tarzan, Pain Hustlers etc). “Sex traffic” a luat 8 premii BAFTA.
- Rolul – Gabby, rol principal în lung-metrajul “Rusty Steel”, unde am jucat alături de Dean Stockwell, Paul Campbell și Johann Urb.
- Rolul – Clara Einsford-Hill în musicalul “My Fair Lady”, regizat de Răzvan Ioan Dincă, spectacol care s-a jucat la Sala Palatului.
Despre mine: Am trecut prin multe experiențe, ceea ce tind să cred că m-a făcut puternică. Sunt încăpățânată, sau perfecționistă, depinde de perspectivă. Să cânt, să joc și să dansez e ceea ce mă face să mă simt liberă, perfecționarea acestor abilități fiind prioritatea numărul unu. Echipele creative sunt cireașa de pe tort.
Influențe: Primele influențe au venit de la mama (actriță, regizor) și bunica (inventatoarea unui sistem de teorie muzicală, rector al Universității de Artă “George Enescu” din Iași, teoretician, dirijor, pianistă, violoncelistă). De la 3 ani am jucat în spectacole pentru copii la Sala Polivalentă din Iași, iar la 8 ani am jucat rolul Kathy-copil din piesa “La răscruce de vânturi” de la Teatrul Național din Iași. Aceste experiențe m-au dezvoltat și format, ajutându-mă să distilez interior chemarea de a performa. Pe la 13-14 ani am citit, cu sufletul la gură, “Agonie și extaz” de Irving Stone, carte care mi-a deschis un orizont incredibil de profund în căutările mele artistice – în continuă desfășurare. Din acea lectură am înțeles că munca unui artist e de o complexitate soră cu însăși viața, că a crea înseamnă a fi în constantă conexiune conștientă cu tot ceea ce mă populează și că doar dedicarea totală mă poate duce către originalitatea exprimării – pe care orice artist o caută. Bineînțeles că Bach, Beethoven, Mozart, Vivaldi, Strauss și mai târziu Debussy, Satie, Barber, Scriabin și mulți alții – mi-au fost părinți spirituali, care mi-au înălțat spiritul și mi-au deschis imense dimensiuni în explorarea cărora mă aflu în continuare. Renașterea și impresionismul sunt curente vizuale cu care rezonez organic, dar expresionismul, suprarealismul și op art-ul (lucrări ale unor artiști precum Vasarely, la expoziția căruia am petrecut o zi întreagă) mi-au deschis mintea către puterea percepției și modalitățile prin care pluripespectivismul ne ajută să cernem complexitatea infinită a Universului. La nivel teatral – Castellucci m-a inspirat definitiv și iremediabil, lumile pe care le creează continuând să mă populeze peste ani la fel de intens de parcă tocmai aș fi ieșit din sala de teatru. Hamlet-ul lui Ostermeier a fost iarăși o experiență de neuitat. Și, bineînțeles Victor Ioan Frunză, Adriana Grand și colegii actori alături de care am lucrat au lăsat o amprentă foarte puternică asupra modului de lucru, a aplecării spre text și o disciplină greu de egalat cu alte experiențe pe care le-am avut în teatru. Marina Abramovici și Es Devlin sunt alte două creatoare magnifice care m-au inspirat profund. Cinematografic – sunt mulți regizori ale căror forță și intuiție mi-au declanșat entuziasmul creator, printre care Wes Anderson, al cărui “The Royal Tenembaums” l-am văzut la 18 ani de 18 ori, la fel și scurt-metrajul lui – “Hotel Chevalier” – și asta – din nou, pentru că universul lui m-a acaparat și, brusc, mi-am dorit să fiu acolo, cu acele personaje, îmbrăcată în aceeași paletă de culori, ascultând aceeași muzică, râzând la aceleași glume. Ingmar Bergman, Kubrik, Tarkovski, Miyazaki, Gaspar Noe, Blake Edwards și Peter Jackson sunt alți mari creatori care m-au făcut să-mi doresc să fac parte din lumile lor. Julie Andrews și Cate Blanchett sunt două universuri în sine, iar Elif Shafak, Herman Hesse, Virginia Woolf, Kahlil Gibran, Tolstoi, Shakespeare, Kundera, J.P. Sartre, Ibsen sunt doar câțiva dintre scriitorii și dramaturgii ale căror creativitate și generozitate artistică m-au dus în călătorii de ani-lumină.
Citatul preferat:
“Therefore let your visit to that temple invisible be for naught but ecstasy and sweet communion. For if you should enter the temple for no other purpose than asking you shall not receive: And if you should enter into it to humble yourself you shall not be lifted: Or even if you should enter into it to beg for the good of others you shall not be heard.
It is enough that you enter the temple invisible.” Kahlil Gibran, Profetul
- Cu Temple Invisible am concertat în Londra, Paris și la multe festivaluri din țară (Electric Castle, TIFF, Street Delivery, Delahoya, Electronic Beats și multe altele). Despre Temple Invisible s-au scris în presa internațională de specialitate lucruri precum: “Paving the way in electronic music. — Hunger Magazine/ “The crushing intensity of their music comes equipped with a redemptive, blissful edge” — Clash Magazine/ „Bucharest two-piece Temple Invisible audibly pilfer a fair amount from many a more Western counterpart (Collide features breathy, trip hoppy vocals courtesy of Irina Bucescu; protuberant, distorted bass lines of which Colin Greenwood (Radiohead) could be proud; a built-up breakdown that sounds not unlike Björk fronting Blue Lines-era Massive Attack) although the Romanians have interwoven their influences together with one another in so nimble a manner, that their music should incorporate the precision seen in the amorphous reticulum from the above artwork.” — Dots & Dashes/ „Temple Invisible hails from Romania, and makes a brand of dark, icy, electronica that feels like someone took the industrial tremor of Depeche Mode and the trip-hop sprinklings of Portishead, and made them spend the night locked together in a pitch black dungeon.” – THUMP/VICE NY/ „Drawing comparisons to the likes of Depeche Mode, Radiohead, Massive Attack, Gary Numan and more.” – FindYourSounds/ și multe alte articole, fiind primii români menționați și aclamați în majoritatea acestor publicații. Presa românească a scris lucruri precum: „Temple Invisible sunt genul ăla de trupă românească despre care afli din revistele din UK, dacă nu cumva i-ai văzut accidental prin Control sau la Electric Castle confundându-i cu ceva undergroundereală europeană în turneu. Sunt un mix fascinant de pop experimental, electro și noise cu un vibe întunecat, aproape gotic, și o voce feminină șoptită și enticing. Electro-ul românesc a mai avut destule momente de glorie, dar se pare că scena a ajuns în sfârșit la nivelul ăla de maturitate în care să fie relevantă internațional și să ofere un standard de calitate constant. Nu știu voi, dar eu abia aștept concertul Temple Invisible.” – Overground Magazine. Prima piesă pentru film pe care am vândut-o a fost pentru serialul “Umbre” (HBO). Am continuat să compun și să vând muzică atât pentru serialele HBO, cât și pentru lung-metraje produse de Mandragora, Netflix și instalații VR care călătoresc prin lume.
Mirela Zeța – Velma Kelly
NUME PRENUME: Mirela Zeta
ANUL NASTERII: 1982
STUDII: Absolventa a Universitatii Teatrale și Cinematografice “ I. L. Caragiale” UNATC. master în actorie
EXPERIENTA PROFESIONALA (selectiv); Angajata a Teatrului de Comedie București, Experiență în Televiziune,Radio și film. Cântăreața Cheală Eugen Ionesco Mrs Smith. Liliom Molnár Ferentz, Casatoria Gogol, Îndoiala John Patrick Shanley
Mondenii, Pălăria Stephen Adly Guirgis, Restul e tăcere Nae Caranfil.
DESPRE MINE: Sunt o actrita pasionata de meserie cu o experiență de peste 15 ani în domeniu. Sunt un om determinat și consecvent pe care colegii se pot baza pe scena cât și inafara ei. Cred ca mă adaptez usor in orice mediu de lucru și mă bucura prezenta oamenilor care înțeleg beneficiile lucrului în echipa.
INFLUENTE; Toți colegii și regizorii cu care am lucrat în teatru și în afara lui au avut o Influenta asupra mea. De-a lungul timpului am avut repere după care m-am ghidat în actorie nume importante din peisajul teatral romanesc Olga Tudorache ,Mariana Mihut,Victor Ioan Frunza.
LINK CATRE SOCIAL MEDIA: Stellagugiuc instagram
CITATUL PREFERAT: “Succesul nu este final. Esecul nu este fatal. Ceea ce contează este curajul de a continua.” Winston Churchill
Iuliana Danciu – Annie
Nume Prenume: Danciu Iuliana-Elena
Anul nașterii: 1996
Studii: Absolventă Artele Spectacolului, secţia Actorie, nivel Licenţă, clasa prof. conf. dr. Miriam Cuibus și lector Cătălin Codreanu, asistenți Cristian Grosu și Raluca Lupan, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
Experiență profesională (selectiv)
Miranda în spectacolul Furtuna de William Shakespeare, regia Aurel Palade, Teatrul „ Ariel” , Râmnicu Vâlcea, 2018
Irina Priceputu în spectacolul Cercurile încrederii de Radu Popescu, regia Radu Popescu, Teatrul Apropo, Bucureşti, 2019
Ly în spectacolul Trei cruci, regia Radu Botar, Teatru „ Ariel”, Râmnicu Vâlcea, 2020
Performer în spectacolul On the roof, regia Gigi Căciuleanu, Teatrul Naţional Bucureşti, Bucureşti, 2021
Actor-dansator în spectacolul SF (Super Fragil); concept, regia şi coregrafia Andrea Gavriliu, Teatrul Excelsior, Bucureşti, 2023
Despre mine: Cred despre mine că sunt o persoană curioasă şi mereu interesată de oameni şi de povestirile lor, în care intru cu totul încercând să îi/mă înţeleg mai bine. Teatru mă ajută să exteriorizez aceste povestiri.
Influențe: Xavier Dolan- regizor, Muzica R&B şi Soul, Elif Şafak- autoare, Her– film, Frances McDormand- actriţă, Matthew McConaughey- actor, Juliette Binoche- actriţă, Mommy-film, Steve McQueen- regizor, Nina Simone- cântăreaţă, Sade- cântăreaţă, Michael Chekhov- autor, Pina Bausch- coregrafă.
Citatul preferat: “Man, sometimes it takes you a long time to sound like yourself.” – Miles Davis
Luca Rusu – Harry/Jurat
Nume Prenume: Luca Rusu
Anul nașterii: 1999
Studii: Colegiul National de Arte Dinu Lipatti
Stewarts Melville College Edinburgh
Royal Conservatoire of Scotland
Experiență profesională (selectiv): Am studiat pianul la Colegiul National de Arte “Dinu Lipatti“ din anul 2007 până în anul 2016, când am obținut bursa “Constantin Silvestri“. Aceasta bursă mi-a oferit un an de studiu la prestigiosul colegiu “ Stewart’s Melville College” din Edinburgh, Scotia, unde am terminat studiile liceale. Pe parcursul anilor la București, am participat și am câștigat numeroase premii naționale și internaționale la concursuri importante, olimpiade naționale și internaționale și distincții speciale. Concursul internațional “Pro Piano”, concursul internațional “Millennium Piano”, concursul internațional “Margareta Sterian”, olimpiada națională faza finală, fiind unele dintre cele mai importante concursuri câștigate. La vârsta de 15 ani, am debutat în concert cu orchestra alături de filarmonica “Mihail Jora” din Bacău, interpretând concertul pentru pian și orchestra în Re major de J. Haydn. De-a lungul anilor am fost invitat sa cânt la Ateneul Roman, în diferite concerte organizate de CNA “Dinu Lipatti”, ca solist alături de orchestra colegiului. În anul 2017 mi-am început studiile la “Royal Conservatoire of Scotland”, în Glasgow, la clasa profesorului Graeme McNaught, sub catedra lui Aaron Shorr. În primul an de facultate, am câștigat unul dintre cele mai importante concursuri ale conservatorului și mi-a fost oferită ca premiu participarea în proiectul RCS-Purcell School între facultate si Purcell School din Londra. Acest proiect a constat în masterclassuri și concerte cu Roy Howat, William Fong, Aaron Shorr și un turneu în Italia, sponsorizat și organizat de celebra fabrica de piane “Fazioli”, care a inclus vizitarea fabricii, concert în sala mare de recital și câteva alte concerte în diferite regiuni ale Italiei. De-a lungul timpului, am participat la numeroase masterclassuri în Franța, Finlanda, Germania, UK, Italia, Elvetia, România cu mari nume ale muzicii clasice precum Roy Howat, Graeme McNaught, Maria Masycheva, Aaron Shorr, Ipazio Ponzeta, Lea Adam, Petras Geniusas, William Fong. În timpul studiilor la conservator, am făcut parte din multe proiecte si concerte incluzând apariții în “Piano Festival”, “Keyboard Sessions:It takes two….”, “Keyboard Sessions:From Russia with love“ și “Mondays at one“. Fac parte, ca pianist solist și actor în spectacolul-eveniment din cadrul festivalului Asociației KamerArt, “Young artists, for young people”, la sala Studio a Tnb, concertez cameral, împreună cu violonistul Nicolae Dobrovicescu, online, pentru proiectul Vodafone Romania “Împreună suntem mai puternici”. La finalul anului 2022 am concertat împreuna cu Orchestra Simfonică București, dirijor Tiberiu Soare, la Concertul de Crăciun al Teatrului Național din București, iar la începutul anului 2023, am făcut parte din momentul special organizat pentru sărbătoarea de 62 de ani a Teatrului de Comedie. În prezent sunt actor-colaborator al teatrului de Comedie, în spectacolul “Nu sunt Turnul Eiffel” în regia lui Dragoș Huluba alături de actorii Dan Rădulescu si Anca Dumitra.
Despre mine: Am crescut într-un mediu artistic, am fost mereu impresionat și fascinat de scenă și tot ce se întâmplă în jurul ei. Dansul a fost cel care a declanșat căutările mele artistice care au fost fructificate prin descoperirea pianului ca fiind pilonul principal de dezvoltare muzicală. În ultima perioadă, curiozitățile artistice m-au îndreptat și către meseria de actor, lucru care a devenit foarte entuziasmant și provocator. Iubesc mult oamenii și, deși sunt ușor timid, sunt îndrăgostit de conexiunea umana, simt că acum pot să-mi dezvolt toate laturile umane, dar și cele artistice in egală măsură.
Influențe: Muzica clasica și jazzul, Radu Lupu, Clara Schumann, Lev Dodin, Danila Kozlovsky, Marina Constantinescu, Michael Jackson, Freddie Mercury, The Beatles, Silviu Purcarete, Alan Cumming, Ian McKellen
Mia Natalia Ionescu – Liz
Bio:
Nume Prenume Ionescu Mia Natalia
Anul nașterii 2002
Studii Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”
Experiență profesională (selectiv)
Rolul “Viola” în spectacolul “A douăsprezecea noapte”
Despre mine: Dansez și mă joc de când mă știu. N-aș putea face altă meserie decât cea pe care urmează să o încep. E lucrul care îmi aduce cea mai multă bucurie, mă inspiră, mă dezvoltă și mă motivează să fiu un om mai bun.
Influențe: Vivien Leigh în rolul “Scarlett O’Hara” din filmul “Gone with the wind”
Natalia Osipova
Audrey Hepburn
Link către social media:
FB Mia Natalia Ionescu
Instagram __mi.a_
TikTok …..
Youtube ….
Ș.a. …..
Citatul preferat: “We don’t see things as they are, we see them as we are” – Anais Nin
Mihaela Mardare – June
Bio:
Nume Prenume Mardare Mihaela
Anul nașterii 1995
Studii Masterat în Pedagogie Teatrala, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I. L. Caragiale” București (2019-2021)
-Licență în Arta Actorului, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I. L. Caragiale”, București, clasa prof. univ. conf. dr. Paul Chiribuță (2015-2018)
Experiență profesională (slectiv)
– ,,Din intamplare…”, rol- Carla, spectacol independent al Asociatiei Buluc.
– ,,Singur între lumi”, rol- Ana, Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea.
– ,,Gâlcevile din Chioggia”, rol- Lucietta, Teatrul Toma Caragiu, Ploiești.
– Coregrafie si miscare scenica, ,,O gură de aer”, spectacol nonverbal, Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea.
– ,,Aladdin” rol- Sheherezada, Teatrul Rapsodia, București.
Despre mine; O persoana ambițioasa, vulcanică, cu multă energie și un simț al umorului foarte dezvoltat. Printre hobby-urile principale se numără dansul, pictura, sportul, editare video, dresajul canin si, în general, găsirea de noi hobby-uri. Încerc de fiecare dată lucruri noi pentru a rămâne mereu curioasă, creativă și cât mai spontană posibil.
Influențe: Benedict Cumberbatch, Meryl Streep, Louie Anderson
Citatul preferat: ,,Daca tu esti bun și lumea ta va fi la fel.” – Angela Mardare, mama
Nicolae Chiriac – Grefierul
Nume Prenume: Nicolae Chiriac
Anul nașterii: 2000
Studii: Licență în Artele Spectacolului: Actorie an II
Experiență profesională (selectiv):
2019: -Proiect Themsis: Drumul catre umanitate: rol de povestitor
2022: Spectacol de licență: Ceva rock si niste fete: rol de polițist
2023: Spectacol de teatru: Khetanes – Împreuna: Răzvan si Vidra – Rol: Răzvan
Despre mine: Sunt o persoana punctuală pentru care cuvântul dat este primordial. Înțelegător, atent la detalii, băiatul care propune.
Influențe: Al Pacino, Channing Tatum, Marlon Brando.
Citatul preferat: La vita e bella – Benigni
Oana Pușcatu – Mama Morton
Nume Prenume; Oana Puscatu
Anul nașterii: 1989
Studii: Ciclul de licenta si masterat in Artele Spectacolului la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti
Experiență profesională (selectiv):
Vicky Nichols – in musical-ul „Full Monty”, regia Razvan Mazilu
Mihaela Runceanu – in spectacolul „Disco ’89: Cele 7 morti ale Mihaelei Runceanu”, regia Catinca Draganescu
Granny – in musical-ul „Familia ADDAMS”, regia Razvan Mazilu
“Vinovat,-ã” un one woman show de Béznã Theatre, regia Sînziana Cojocarescu şi Nico Vaccari
Patti- in spectacolul „Doamne Fereste” de Lia Bugnar
Despre mine: Sunt angajată a Teatrului Mic din București și parte a companiei anglo-romane Béznã Theatre. Îmi place să experimentez cu diferite stiluri de expresie, in teatru având atât experiența musical-ului, cât și a spectacolelor de teatru clasic, contemporan și politic. Născută la Cernavoda, la umbra Centralei Nucleare, mi-am descoperit și urmat încă de mică pasiunea pentru muzică. Sunt în căutare de adevăruri atât în viața personală cât și în cea de pe scenă.
Influențe:
Pictorii preferați: Jules Perahim, Victor Brauner
Scriitorii preferați: Hermann Hesse, Feodor Dostoievsky, Emil Cioran, Petofi Sandor
Serialul preferat – Twilight Zone
Citatul preferat: „Nici lucrurile, nici noi, nu ținem toată viața” – Albert Camus
„Daca e, e. Daca nu e, nu e. Asta e!”
Tatian Gavrilă – Aaron
Nume Prenume: Tatian Gavrilă
Anul nașterii: 1994
Studii: Casa de balet Arad, Palatul Copiilor Arad,
Cursuri și mentorate în București, Orientul Mijlociu si USA.
Experiență profesională (selectiv):
Musical Theatre – vas de croaziera (Norwegian Cruise Line)
Corp De Balet TV Shows:
Celebrity Duets – MTV Liban
X – Factor Romania
Te cunosc de undeva
Vocea României
Ansamblu – Mamma Mia The Musical, Romania
Despre mine:
Perseverent din fire, iubesc natura, animalele, ador să călătoresc și sa am parte de experiențe noi.
Cred in libertatea sufletului si ca existăm pe acest pământ pentru a ne explora potențialul la maximum.
Influențe: Beyonce
Citatul preferat:
“Aspire to inspire before you expire” – Eugene Bell Jr.
Teodora Crișan – Mona
Nume Prenume: Thea Teodora Crișan
Anul nașterii: 2001
Studii: Licența Arta Actorului – UNATC I.L Caragiale București, promoția 2023
în prezent Master Arta Actorului, UNATC I.L Caragiale București, Anul I
Experiență profesională (selectiv).
Antigona – „Oedip”, regia Andrei Șerban, Teatrul Bulandra
Veronica Carlston – „Sherlock Holmes și Jack Spintecătorul” regia, Ricard Reguant, Teatrul Avangardia
Roza – „Heidi” musicalul, regia Claudia Ciobanu, Opera Comică pentru Copii
Despre mine: Nu există nu pot.
Influențe:
Meryl Streep
Judi Dench
Julia Roberts
Emma Stone
Citatul preferat:
„Rediness is all.” – Hamlet, William Shakespeare
Anca Florescu – Mama Morton
Nume Prenume Florescu Anca
Anul nașterii 1979
Studii Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de drept simion Bărnuțiu, Sibiu; U.N.A.T.C,Master Arta Actorului.
Experiență profesională
Maria, West Side Story, regia Răzvan Mazilu;
Josefina Veteranyi, Aglaja, regia Ștefan Lupu;
Anita Berger, Mon Cabaret Noir, regia Răzvan Mazilu.
Descriere personală
CRED:
Cred că fiecare întâlnire este o lecție de viață. Cred în înălțare prin muncă, smerenie și abnegație. Știu că fără Dumnezeu, nimic nu este posibil.
Influențe
Ador să fac terapie cu concertele de pian ale lui Mozart, să ascult la nesfârșit ,,Fantasie impromptu” C diez minor, în interpretarea lui Alexei Sultanov, să-mi deschidă cerurile Maria Callas cu ,,Casta Diva” și… ådin când în când, să visez cu Ella Fitzgerald sau cu Freddie Mercury.
Citatul preferat:
,,Semper princeps in alis musicorum,,
Theodor Andrei – Miss Sunshine
Nume Prenume: Andrei Theodor
Anul nașterii: 2004
Studii: Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti”, (+ lucrare de atestat în Arta Actorului notată cu punctaj maxim – „Comedia Postbelica și Contemporana Romaneasca”), student anul I – Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion.
Experiență profesională (selectiv):
Premiul pentru “Cel mai bun Actor in Rol Principal” pentru rolul “Eduard” din comedia “Paravan. Doua Telefoane” de Matei Lucaci-Grunberg, în regia lui Petru Georoiu, la Festivalul Internațional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic”, Marele Trofeu al Festivalului de Comedie “Stefan Mihailescu-Brăila” și Premiul 1 cu spectacolul “O Floare De Zăpadă” (regia Theodor Andrei) la același festival. In materie de regie am fost premiat inclusiv de Nae Caranfil cu distincția de “Cea mai buna regie a unui scurtmetraj” la Festivalul Național de Teatru și Film “Festin” 2022 pentru pelicula “neIntenționat: Un Majorat Confuz” – în regia lui Theodor. Rolul principal, Axell în celebrul musical “Dacă Noi Ne Iubim” in regia Julietei Georoiu și rolul Mozart în grandiosul “Amadeus” in regia lui Radu Solcanu si Julieta Georoiu.
Despre mine: Sunt un tânăr interpret, actor și compozitor român. Am reprezentat Romania la Eurovision 2023 cu piesa “D.G.T (Off And On)”, fanii internaționali ai fenomenului oferindu-mi distincția de “Cea mai buna voce masculină din Eurovision 2023”. Am lansat albumul sau de debut “FRAGIL.”, ce conține 13 piese, în toamna anului 2022 sub egida Electrecord, album care conține 3 piese premiate in festivaluri naționale și internaționale de compoziție, precum “Nu Mai Vreau Sentimente”, “Selectiv” și “O Să Te Iubesc”, dar cea mai importantă distincție este “Premiul pentru cea mai buna compoziție muzicală a unui cantautor în 2022” cu piesa “Artist” la Gala Premiilor “Radar de Media” 2022.
Influențe: Cultura Rock’N’Roll (Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Little Richard si multi altii), experiențele din show-uri TV (semifinalist in primul sezon Vocea României Junior, concurent pana în Bootcamp la X Factor Romania 2020), research-ul amănunțit făcut in vederea pregătirii rolurilor precedente din teatru.
Citatul preferat: „What a treacherous thing to believe that a person is more than a person” – John Green
Tudor Cucu – Billy Flynn
Nume Prenume: Cucu-Dumitrescu Tudor
Anul nașterii: 1997
Studii: UNATC licență, promoție 2019
UNATC master, promoția 2021
Experiență profesională (selectiv):
– Marocco/Mikado (2021), in regia lui Emanuel Pârvu (lungmetraj, cu premiera la San Sebastian) – nominalizare la Premiile Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar
- Equus de Peter Shaffer, in regia lui Victor Ioan Frunza (2021), nominalizare la Premiile Uniter pentru cel mai bun actor în rol principal
- Hedwig and The Angry Inch de John Cameron Mitchell, in regia lui Răzvan Mazilu – debutul in musical (2023)
- Interesul General de Aurel Baranga, in regia lui Andrei Huțuleac (2022)
- A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, in regia lui Alexandru Mâzgăreanu (2023)
Despre mine: Încerc sa mă integrez si sa mă adaptez ritmului vieții mele. Uneori viața mi-o ia înainte și rămân restant. Dar nu vreau sa mă simt ieșit din norme. Poate e o caracteristica a tinereții?!
Influențe: Cristian Mungiu, Asghar Farhadi, Victor Ioan Frunza, Mihail Sebastian, Ernst Hemingway, Haruki Murakami
Citatul preferat: “Avem nevoie si de o cantitate de lucruri inutile în viața noastră imperfectă. Daca n-am avea parte de lucuri inutile, viața noastră și-ar pierde pana și imperfecțiunea”
Haruki Murakami în Iubita mea, Sputnik
Coregrafie
Cristina Danu – Coregrafă
Nume Prenume: Ana-Maria-Cristina Danu
Anul nașterii: 1995
Studii: A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” în anul 2018 la clasa prof. Univ. Dr. Doru Ana, Masterul în anul 2020 la clasa prof. Univ. Dr. Tania Filip și actualmente urmez studiile doctorale în Teatru, în practica cursurilor de mișcare scenică ale conf. Univ. Dr. Roxana Colceag.
Experiență profesională (selectiv):
În cadrul Galei Absolvenților (2018) mi-a fost acordat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru personajul Dna. Smith din spectacolul de licență ”Cântăreața cheală” de Eugen Ionescu, în regia Valeriei Sitaru și a lui Vlad Logigan. De asemenea, am câștigat Premiul al II-lea și Premiul criticii muzicale la Concursul Național de Musical, organizat de Universitatea Națională de Muzică și Premiul special al juriului “Sică Alexandrescu” la Gala Tânărului Actor HOP 2022.
Joc în musicalurile ”Mamma Mia!” De Benny Andersson și Björn Ulvaeus în regia lui Răzvan Dincă, ”Familia Addams” de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa și ”Cabaret” de Joe Masteroff, John Kander și Fred Ebb, ambele în regia lui Răzvan Mazilu.
Descriere personală: O fire ambițioasă, energică și muncitoare.
Influențe: Bob Fosse, Cyd Charisse, Broadway (Golden Age)
Citatul preferat: „The time to sing is when your emotional level is just too high to speak anymore, and the time to dance is when your emotions are just too strong to only sing about how you feel.” Bob Fosse
Flavia Mihasan – Coregrafă
Nume Prenume: Flavia Brigitta Mihasan
Anul nașterii: 1984
Studii: Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”
Facultatea de Limbi si Literaturi Străine “Dimitrie Cantemir”
Experiență profesională (selectiv):
Balerina la Opera Națională din București.
Dansator Belinda King Productions Dansator in cadrul emisiunilor : XFactor, Te cunosc de undeva, Next Star.
Dansator/ personaj Lisa- musical “Mammamia”
Influențe: Pina Bausch, Corina Dumitrescu, Bob Fosse
Echipa de creație
Andrei Huțuleac – Traducător
Nume Prenume: Huțuleac Andrei-Alexandru
Anul nașterii: 1990
Studii: Licență Actorie – UNATC București 2012
Experiență profesională (selectiv): Cvadruplu nominalizat Uniter și de două ori câștigător al premiului pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolurile W.A. Mozart din Amadeus de Peter Shaffer (r. Victor Ioan Frunză) și Randle P. Mcmurphy din Zbor Deasupra Unui Cuib De Cuci (r. Victor Ioan Frunză). Regizor de film și de teatru, debutul său în regia de lungmetraj, #dogpoopgirl, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Moscova în 2021.
Despre mine: Sunt un iubitor de teatru film și snowboarding. La primele două mă pricep oarecum. La ultimul sunt perfect începător.
Influențe: Scriitura relaxat-instinctivă a lui Bukowski, regia centrată pe actor, poveste și atmosferă a lui Martin Scorsese, regia centrată pe soluții inteligente a lui Steven Spielberg, teatrul anglo-saxon cu tehnica lui impecabilă, disciplina expunerii și preocuparea sa pentru ritm și inteligibilitate.
Citatul preferat: „What matters most is how well you walk through fire” Charles Bukowski
Andreea Csibi – Pregatire Muzicală – Director muzical
Nume Prenume Csibi Andreea
Anul nașterii 1976
Studii 1995-2000: Universitatea de Vest, Timișoara – Facultatea de Muzică, Interpretare Instrumentală – Pian
1991-1995: Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță”, Cluj-Napoca
Experiență profesională (selectiv)
Am asigurat pregătirea muzicală a actorilor în următoarele piese: piese
”Little Shop of Horror”, ”I love You, You Are Perfect, Now Change”, etc la Teatrul Maghiar de Stat, Timișoara;
”Sound of Music” la Teatrul German de Stat, Timișoara;
”A douăsprezecea noapte”, ”Romeo&Julieta”, ”Amadeus” ”Colivia cu nebune”, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, etc la Teatrul Metropolis, București;
”Îndoiala”, ”Școala Nevestelor”, ”Pălăria”, Centrul Cultural LUMINA, București;
Despre mine: Am început activitatea de acompaniator în anul 2000, la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, continuând din 2011 la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București.
Începând cu anul 2007 am început colaborarea cu Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, apoi Teatrul German de Stat din Timișoara. Din anul 2015 am început colaborarea cu ”Trupa fără nume” sub direcția de scena a regizorului Victor Ioan Frunză.
Influențe: Profesorii mei: Vera Negreanu, Sorin Petrescu, Sorin Dogaru
Citatul preferat: ”Muzica începe acolo unde se termină cuvintele…” E.Th.A.Hoffmannn
Vlad Vedes – Director Muzical
Nume Prenume VEDEȘ VLAD
Anul nașterii 1974
Studii Facultatea de Matematica, specializarea Matematica -Fizica, Universitatea Galati
Facultatea de Interpretare muzicala, specializarea Chitara, Universitatea de muzica Bucuresti
Facultatea de Interpretare muzicala, specializarea Contrabas, Universitatea de muzica Bucuresti
Experiență profesională semnificativă
Mamma Mia-The Musical/Sala Palatului
(2018),producator muzical
Colivia cu nebune/Teatrul Metropolis(2019), aranjamente muzicale pentru jazz sextet
Livada de visini/Teatrul Metropolis(2019), aranjamente muzicale pentru classical sextet
Opera de trei parale/Teatrul Excelsior (2022), producator muzical
Masinaria/TNB (2023), producator muzical
The Full Monty/Sala Palatului (2023), producator muzical
Fantoma de la Opera/ONB (2023),stage programming&postproduction
Director de comunicare
CO&DRA
Producție – Tehnic
Veronica Râpă – Light design
Nume Prenume: Rapa Veronica
Anul nașterii: 1985
Studii: Master „Dreptul Relatiilor Internationale” – Academia de Politie „Al. I. Cuza”
Experiență profesională semnificativă – design lumini
– „Alice in Tara Minunilor”
– „Aerofonik”
– „Benise – Spirit of Spain”
– „Estas Tonne – The Breath of Sound”
– „Redbull – Dance your style”
– „Iris – Lumea toata e un circ”
Descriere personală
Sunt un om al extremelor, uneori prea visatoare si empatica, alteori prea rationala si sincera. Sunt pasionata de munca mea si pentru ca imi placea ceea ce fac sunt motivata si determinata sa fac tot ce pot. Iubesc provocarile si ma bucur sa invat mereu lucruri noi.
Influențe: Jessica Hung Han Yun, Jon Clark, Neil Austin
Citatul preferat:
– „Cei care erau văzuţi dansând erau consideraţi nebuni de către cei care nu auzeau muzica.” – Friedrich Wilhelm Nietzsche
– „Intr-o lume plina de Kardashians, fii o Vitoria Lipan” – sursa necunoscuta
Radu Nechit – Video design
Nume Prenume NECHIT RADU
Anul nașterii 1971
Studii licență în Jurnalism, doctorat în Filologie română („Teatrul Românesc de Televiziune în perioada comunistă – literar, spectacular, mediatic”)
Experiență profesională semnificativă
Gala Premiilor Uniter (2020, 2022 și 2023)
Gala Gimnasticii Românești (2024)
Jack și vrejul de fasole, Teatrul Ion Creangă, regia Octavian Jighirgiu (2019)
Implementări grafică pentru spectacolele CMB (Alice Țara Minunilor la Circ, București Je T’aime, Aventuri cu încurcături, Acrografica, Aerofonic
Descriere personală
Am descoperit pasiunea pentru video-scenografie în urmă cu 10 ani când pregăteam vizualuri pentru spectacolele studenților de la Actorie din Sibiu. A urmat o propunere pentru o colaborare cu Circul Metropolitan fapt ce a dus la mutarea în București. Am lucrat împreună cu studioul Les Ateliers Nomad, iar acum sunt content director la 360 Revolution.
Influențe
abordări cât mai non conformiste care combină arta digitală cu cele mai noi instalații sceno-tehnice.
Citatul preferat: „Se spune că omul poate avea și o mie de vieți, dar ai grijă cum o trăiești pe acesta, pentru că s-ar putea să fie singura de care îți vei aduce aminte” (anonim)
Adriana Trască – Asistentă de producție
Nume Prenume TRAȘCĂ ADRIANA
Anul nașterii 1972
Studii
LICEUL ECONOMIC NICOLAE KRETZULESCU
FACULTATEA DE MANAGMENT FINANCIAR CONTABIL
UNIVERSITATEA SPIRU HARET
Experiență profesională
1993-1998 CREDIT BANK-Ofiter Cont
1998-2001 BANCA TURCO-ROMANA-Ofiter Cont
2001-2006 BANCA ROMANEASCA -Senior Corporate Ofiter
2006-2021 GARANTI BBVA – Coordonator Operatiuni Credite
2022-prezent ARTIMEX SPORT ROMANIA -Manager Marketing
Despre mi ne
Actul artistic este combustibil pentru inima mea.
Conexiunea cu cei din jurul meu este foarte importantă.
Fac tot ce pot pentru a fi contribuție semenilor mei.
Influențe
Rezonez mult cu perioada interbelica, cu muzica acelor vremuri, cu eleganta comunicării si rafinamentul vestimentației.
Poveștile Parisului, artiștii care au dat culoarea de-a lungul vremii acestui oraș, au contribuit la procesul meu de creștere.
*Trupa fără nume* este un fenomen artistic si reper actoricesc pentru mine, in special actorul George Costin, domnul Victor Ioan Frunza si doamna Adriana Grand.
Citatul preferat:
„Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi, mai ales, înțelepciunea de a deosebi între cele două posibilități.” — Marcus Aurelius
Ionica Radu – Costumieră
Nume Prenume: Radu Ionica
Anul nașterii: 1972
Studii: 12 clase (gimnaziu și liceu)
Experiență profesională: Vechime de 20 de ani în domeniile servicii de curățenie și artele spectacolului (costumier)
Despre mine: Persoană foarte organizată, meticuloasă, axată pe rezultate
Influențe: Toma Caragiu, Amza Pelea, Draga Olteanu Matei
Citatul preferat: „Putem să facem orice ne dorim dacă perseverăm suficient de mult timp” (Hellen Keller)
Lucian Scutelnicu – Regizor Tehnic
Nume Prenume: SCUTELNICU LUCIAN
Anul nașterii: 1981
Studii: medii
Experiență profesională
muncitor calificat
CENTRUL CULTURAL LUMINA – muncitor calificat
Despre mine: Sunt fascinat de istorie, teatru, pictura si tot ce ține de sfera artelor.
Mă caracterizează seriozitatea si integritatea si lucru in echipa.
Influențe: Actorul George Costin (a contribuit la dezvoltarea mea culturală si personală), Adrian Nicolae, Alexandru Pavel, Ana Crețu.
Citatul preferat: ”Poate ca povestea este partea cea mai frumoasa a vieții omenești… cu povesti ne leagănă lumea, cu povești ne adoarme… ne trezim si murim cu ele.” Mihai Eminescu
Orchestra Chicago
Andreea Csibi – Pregatire Muzicală – Director muzical
Nume Prenume Csibi Andreea
Anul nașterii 1976
Studii 1995-2000: Universitatea de Vest, Timișoara – Facultatea de Muzică, Interpretare Instrumentală – Pian
1991-1995: Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță”, Cluj-Napoca
Experiență profesională (selectiv)
Am asigurat pregătirea muzicală a actorilor în următoarele piese: piese
”Little Shop of Horror”, ”I love You, You Are Perfect, Now Change”, etc la Teatrul Maghiar de Stat, Timișoara;
”Sound of Music” la Teatrul German de Stat, Timișoara;
”A douăsprezecea noapte”, ”Romeo&Julieta”, ”Amadeus” ”Colivia cu nebune”, ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, etc la Teatrul Metropolis, București;
”Îndoiala”, ”Școala Nevestelor”, ”Pălăria”, Centrul Cultural LUMINA, București;
Despre mine: Am început activitatea de acompaniator în anul 2000, la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, continuând din 2011 la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București.
Începând cu anul 2007 am început colaborarea cu Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara, apoi Teatrul German de Stat din Timișoara. Din anul 2015 am început colaborarea cu ”Trupa fără nume” sub direcția de scena a regizorului Victor Ioan Frunză.
Influențe: Profesorii mei: Vera Negreanu, Sorin Petrescu, Sorin Dogaru
Citatul preferat: ”Muzica începe acolo unde se termină cuvintele…” E.Th.A.Hoffmannn
Vlad Vedes – Director Muzical
Nume Prenume VEDEȘ VLAD
Anul nașterii 1974
Studii Facultatea de Matematica, specializarea Matematica -Fizica, Universitatea Galati
Facultatea de Interpretare muzicala, specializarea Chitara, Universitatea de muzica Bucuresti
Facultatea de Interpretare muzicala, specializarea Contrabas, Universitatea de muzica Bucuresti
Experiență profesională semnificativă
Mamma Mia-The Musical/Sala Palatului
(2018),producator muzical
Colivia cu nebune/Teatrul Metropolis(2019), aranjamente muzicale pentru jazz sextet
Livada de visini/Teatrul Metropolis(2019), aranjamente muzicale pentru classical sextet
Opera de trei parale/Teatrul Excelsior (2022), producator muzical
Masinaria/TNB (2023), producator muzical
The Full Monty/Sala Palatului (2023), producator muzical
Fantoma de la Opera/ONB (2023),stage programming&postproduction
Reed 1 – Eugen Duminică
Reed 2 – Eugen Mamot
Reed 3- Cătălin Milea
Trompeta 1 – Silviu Mihai Groaza
Trompeta 2 – Iulia Elena Groaza
Tuba – Marius Hoghi
Contrabas – Vlad Vedeș
Tobe și percuție – Robert Magheți
Chitară – Ciprian Pop
Pian 1 – Csibi Andreea
Pian 2 – Johnny Bica
Vioară – Cristian Balaș